Επίθεση χρυσαυγιτών στον Ε.Κ.Χ. Φαβέλα στον Πειραιά.


Επίθεση ομάδας ακροδεξιών τραμπούκων της Χρυσής Αυγής,  δέχτηκε ο "Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα" στον Πειραιά, επί της οδού Ναυάρχου Βότση 11. 
Μπήκαν μέσα με αναμμένους πυρσούς, φωνάζοντας "αίμα τιμή χρυσή αυγή". Έσπασαν πράγματα του χώρου, στον όποιο βρίσκονταν μέσα 7-8 άτομα και χτύπησαν όποιον βρήκαν μπροστά τους.
Από την επίθεση τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ενώ στο σημείο ακολούθησε κινητοποίηση από την Αστυνομία, δίχως να έχουν προκύψει έως τώρα τυχόν προσαγωγές.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα άτομα που επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στην "Φαβέλα" προέρχονταν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.
 Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών από χτυπήματα που δέχτηκαν. Aνάμεσα στους τραυματίες είναι και η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου η οποία διακομίστηκε στο Π.Γ.Ν. Αττικόν «με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και θλαστικά ευμεγέθη τραύματα τριχωτού», σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση.

Σε ανακοίνωση του στο fb ο χώρος αναφέρει:
"Σήμερα το απόγευμα στο άνοιγμα του χώρου για την εβδομαδιαία συνέλευσή του, δεχτήκαμε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών με λοστούς, κράνη και φωτοβολίδες. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο χώρο και τραυματισμοί ατόμων που βρίσκονταν εκεί.

Διαψεύδουμε τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν περί εκρηκτικών υλών στο χώρο και ερευνών σε σπίτια συμμετεχόντων από μερίδα του τύπου. 

Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ανακοίνωση. Το γεγονός δε θα μείνει αναπάντητο. Τέτοιου είδους επιθέσεις δε μας φοβίζουν!"