Το ΔΣ του Συλλόγου Συμβολαιογράφων σε επικοινωνιακή επίθεση κατά των κινημάτων.


Σε επικοινωνιακή επίθεση κατά των συλλογικοτήτων που ματαιώνουν τους πλειστηριασμούς, προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου με ανακοίνωση του.

Κατηγορεί τις συλλογικότητες ότι "ματαίωσαν διενέργεια πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στο Δήμο Παλαιού Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογένειας βιομηχάνων, για οφειλές άνω των 1.200.000 ευρώ, ενώ το ίδιο έγινε και με τον πλειστηριασμό ακινήτων στο Ρουφ, ιδιοκτησίας επιχειρηματία για οφειλές άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ για τις οποίες ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο".

Με λίγα λόγια προσπαθεί το Δ.Σ. του Συλλόγου των συμβολαιογράφων να προκαλέσει ρήγμα στη λαϊκή στήριξη και συμπάθεια με την οποία αντιμετωπίζονται τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών, δημιουργώντας αμφιβολίες κατά πόσο αυτά τα κινήματα προασπίζονται την πρώτη κατοικία, και τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. 

Βεβαίως δέχονται και αυτοί εμμέσως, ότι μαζί με τις ιδιοκτησίες στις οποίες αναφέρονται, (τις οποίες επιλεκτικά μόνο αυτές παρουσιάζουν), πως βγαίνουν σε πλειστηριασμό πρώτες κατοικίες και μικρομάγαζα για ασήμαντα ποσά, τα οποία δεν έχουν να πληρώσουν οι οφειλέτες.

Φυσικά ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων θα συμφωνεί και με τη λογική των τραπεζών να πουλούν σε fund κόκκινα δάνεια αξίας 1,5 δις ευρώ με 3% της ονομαστικής τους αξίας, αντί να τα εκχωρήσουν στις ίδιες τιμές στους δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες, προκειμένου να  τους δώσουν μια ανάσα ζωής και νέου ξεκινήματος.