Έντιμοι φορολογούμενοι στα... κόκκινα !


Σκεφτόμουν να το γράψω πολύ καιρό, αλλά όλο και κάτι άλλο το επισκίαζε και το ξεχνούσα. Πρόκειται για τη γνωστή συμπαιγνία και μονομερή στήριξη της κυβέρνησης στις τράπεζες. Πολύ έξυπνα και μελετημένα βεβαίως η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να εισπράξει πολύ περισσότερα από τους φορολογούμενους, σε σχέση με την φοροδοτική ικανότητας τους σπρώχνοντας τους στις 12 άτοκες δόσεις μέσω των πιστωτικών καρτών!! 
Έτσι σου έρχεται ο ΕΝΦΙΑ 600 ευρώ  παρουσιάζεται η ΕΘΝΙΚΗ και σου λέει: Σε διευκολύνω εγώ με την πιστωτική σου θα πληρώσεις μόνο 50 ευρώ τον μήνα για έναν χρόνο. Για τον φόρο εισοδήματος το ίδιο, για τα τέλη κυκλοφορίας το ίδιο….!
Με αυτόν το τρόπο λοιπόν, της παραπλάνησης και της μη αντικειμενικής εκτίμησης των πραγματικών οικονομικών δυνατοτήτων του για αποπληρωμή των δόσεων της πιστωτικής πλέον στην τράπεζα, πολύ γρήγορα  ο πολίτης αντιλαμβάνεται ότι απέναντι στο κράτος είναι σωστός και έντιμος φορολογούμενος, ενώ απέναντι στην τράπεζα, με την πιστωτική του κάρτα να έχει ξεπεράσει το πιστωτικό του όριο και να είναι στο κόκκινο, ένας εύκολος πακτωλός εισροής προστίμων υπερανάληψης και τόκων από επιτόκια που φτάνουν το 26% !!
Όσο η κάρτα  είναι αχρησιμοποίητη και έχεις τη δυνατότητα να την χρησιμοποιείς πληρώνοντας μόνο τη δόση του 5% των αγορών σου, όλα φαίνονται εύκολα και καλά,. Τον πρώτο χρόνο, μπόρεσες να πληρώσεις τις φορολογικές σου υποχρεώσεις. Κάτι όμως επιπλέον αγορές με δόσεις, κάτι έκτακτες ανάγκες που έπρεπε να καλύψεις, κάτι το γενικότερο “σπρώξιμο” από τη κυβέρνηση για το αφορολόγητο, έρχεται η φορολογική λαίλαπα του επόμενου χρόνου, το παίζεις έντιμος φορολογούμενος φορτώνεις επιπλέον την κάρτα ….και την πατάς για τα καλά!
Βρίσκεσαι δεμένος και εξαρτημένος από τα υπέρογκα επιτόκια της τράπεζας αφού πρέπει να δίνεις όλα σου τα λεφτά για να μπορείς να καλύπτεις κάθε μήνα την δόση της και να την έχεις τουλάχιστον ενεργή για να μπορείς να καλύπτεις και τις άμεσες ανάγκες για την επιβίωση σου.
Αυτός ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται, γιατί αντικειμενικά εσύ δεν έχεις δυνατότητα για επιπλέον εισόδημα η σύνταξη, ούτως ώστε να μπορέσεις να απαλλαγείς από την εξάρτηση της πιστωτικής σου κάρτας. 

Η μόνη σου πρόσκαιρη λύση είναι να σταματήσεις να πληρώνεις τουλάχιστον τους υπέρογκους φόρους που σου επιβάλλει το κράτος, κάθε χρόνο, το οποίο θα έχει να τους λαμβάνει …..εν καιρώ.