Από τους δολοφόνους του Λαμπράκη στους δολοφόνους του Φύσσα.




Την προσεχή Κυριακή 12 Μαρτίου η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Νίκαιας-Κερατσινίου καλεί σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Από τους δολοφόνους του Λαμπράκη στους δολοφόνους του Φύσσα» (Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Π. Τσαλδάρη 185-187, πεζόδρομος Νίκαια).

Με αφορμή τη διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 18 Μάρτη η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις δύο φασιστικές δολοφονίες, αναδεικνύοντας μέσα από τη ζωντανή μαρτυρία της δολοφονίας του Λαμπράκη αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη της Χρυσής Αυγής τον ρόλο των φασιστικών συμμοριών, τον οργανωμένο τρόπο δράσης τους αλλά και τη στήριξη των κρατικών μηχανισμών.

«Όταν ξεκίναγε η δίκη των δολοφόνων του Λαμπράκη το 1966 οι μηχανές του επερχόμενου πραξικοπήματος ζεσταίνονταν. Τότε οι δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί έπεσαν στα μαλακά. Σήμερα το δυνάμωμα του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη μπορεί να βάλει τους νεοναζί φονιάδες του Παύλου Φύσσα βαθιά στη φυλακή και να μην αφήσει τη φασιστική απειλή να σηκώσει κεφάλι ποτέ ξανά!», αναφέρει στο κάλεσμά της η ΚΚΕΡΦΑ.

Ομιλητές

Λεωνίδας Κοντουδάκης, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Λαμπράκη

Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη

Ελευθερία Τομπατζόγλου, πολιτική αγωγή της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής