Σάββατο 18 Μάρτη ενωτικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.

φωτό Μάριος Λώλος
Δόθηκε Συνέντευξη Τύπου χθες από τους συνδιοργανωτές του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου που θα γίνει το Σάββατο 18 Μάρτη στις 3 μ.μ. στην Ομόνοια και τη διαδήλωση που θα ακολουθήσει προς τη βουλή και τα γραφεία της ΕΕ. 
Η συνέντευξη άνοιξε από την Όλγα Λαφαζάνη από το χώρο στέγασης «City Plaza» και ακολούθησαν οι συνδιοργανωτές: από την ΚΕΕΡΦΑ ο Πέτρος Κωνσταντίνου, από την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών ο Θανάσης Κούρκουλας και από το Συντονισμό για το προσφυγικό – μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων η Ντίνα Ρέππα.
Τόνισαν ότι στην Αθήνα καλούν πάνω από 100 φορείς. Πανελλαδικά θα γίνουν κινητοποιήσεις σε τουλάχιστον 12 πόλεις και διεθνώς σε πάνω από 40 πόλεις. Κομβικό αίτημα της διεθνούς κινητοποίησης είναι η ακύρωση της ρατσιστικής Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που όπως τόνισαν έχει οδηγήσει σε χιλιάδες πνιγμούς, σε θανάτους από κρύο και κακουχίες στα άθλια στρατόπεδα, σε φυλακίσεις και απελάσεις χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.
Όπως επισημάνθηκε είναι η πρώτη φορά που γίνονται κοινά ενωτικά συλλαλητήρια από όλες τις αντιρατσιστικές συλλογικότητες μαζί, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη συντονισμένης απάντησης από ποτέ.