Το κτίριο "Κεράνης" αποκαλύπτει άλλη μια υποχώρηση της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό δείγμα της διαχειριστικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελεί η προσπάθεια της μέσω του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, να μεταφέρει και στεγάσει τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών στο κτίριο "Κεράνης" επί της Λ. Θηβών στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη!

Στο όνομα δήθεν της εξοικονόμησης χρημάτων για τα δημόσια ταμεία, η κυβέρνηση ξεχνά όλα όσα έλεγαν στελέχη της κάποιους μήνες πριν, καταγγέλλοντας τη διαδικασία και τους όρους πώλησης των 28 ακινήτων του Δημοσίου, ένα εκ των οποίων είναι και το κτίριο  "Κεράνης",( εφημερίδα ΑΥΓΗ ).

«Τα κτίρια πουλήθηκαν από το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ το 2013, με τη μέθοδο πώλησης και επαναμίσθωσης, για 20 χρόνια -από το 2013 έως το 2033. Σε αυτό το διάστημα, αν υπολογίσει κανείς ότι τα μισθώματα που θα πληρώνει το δημόσιο είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ ετησίως, επί 20 χρόνια, ένας απλός υπολογισμός μας βγάζει 600 εκατ. ευρώ. Το δημόσιο από την πώληση έχει λάβει 261 εκατ. ευρώ. Εύλογο είναι να απορεί κανείς πώς αποφάσισαν αυτή τη σύμβαση!», αναφέρει ο δικηγόρος Πειραιά κ. Καρδαράς.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει από αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης είναι αυτό:  Έχει αποδεχτεί την σύμβαση που υπογράφηκε, παραιτούμενη από κάθε διαδικασία προσβολής των απαράδεκτων όρων της;

Όσο για το θέμα της χρήσης και αξιοποίησης  του κτιρίου "Κεράνης", (ανεξάρτητα από την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα),  πιστεύω πως πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος, εξασφαλίζοντας βεβαίως κάθε δυνατή διευκόλυνση στους εργαζόμενους που θα μεταφερθούν εκεί.
Το ίδιο πιστεύω φυσικά και για  την αξιοποίηση του κλειστού γυμναστηρίου της άρσης βαρών στη Νίκαια, που έχει παραχωρηθεί από τα Ολυμπιακά Ακίνητα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά για τις ανάγκες των μεταπτυχιακών φοιτητών, καθώς ήδη έχει αρχίσει να «γερνάει» και χρειάζεται συντήρηση.

Υ.Γ.1.30/5/2016. http://www.efsyn.gr/arthro/proapaitoymeno-kai-i-amnisteysi-ton-dikon-toys-paidion

Υ.Γ.2. 3/6/2016 http://www.amna.gr/article/116077/Ston-anakriti-diafthoras-exi-empeirognomones-tou-TAIPED